Hosting zapewnia KYLOS http://serwertruck.eu

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Brak avatara w profilu 1.8
#1
Witam,

Adres:http://darni.hekko24.pl

Styl:bSquare

Mój problem to brak avatara w profilu. Po instalacji pluginu default_avatar  i ustawieniu zapytaniem do bazy domyślnych avatarów, zniknęły one z profili każdemu. Zmienna {$avatar} jest normalnie dodana w member_profile. Z tego co się dowiedziałem to w 1.8 domyślny avatar jest wbudowany, więc usunąłem ten plugin lecz nadal nie ma avatarów. Nie wiem co może być przyczyną tego problemu.
Mój member_profile:
Kod:
<html>
<head>
<title>{$mybb->settings['bbname']} - {$lang->profile}</title>
{$headerinclude}
<script type="text/javascript" src="{$mybb->asset_url}/jscripts/report.js?ver=1800"></script>
</head>
<body>
{$header}
<fieldset>
    <table width="100%" cellspacing="0" cellpadding="0" border="0">
        <tr>
            <td width="75%">
                <span class="largetext"><strong>{$formattedname}</strong></span><br />
                <span class="smalltext">
                    {$usertitle}<br />
                    {$groupimage}
                    {$userstars}<br />
                    <br />
                    <strong>{$lang->registration_date}</strong> {$memregdate}<br />
                    <strong>{$lang->date_of_birth}</strong> {$membday} {$membdayage}<br />
                    <strong>{$lang->local_time}</strong> {$localtime}<br />
                    <strong>{$lang->postbit_status}</strong> {$online_status}
                </span>
            </td>
            <td width="25%" align="right" valign="middle">{$avatar}</td>
        </tr>
    </table>
</fieldset>
<br />
{$awaybit}{$bannedbit}
<table width="100%" cellspacing="0" cellpadding="0" border="0" align="center">
    <tr>
        <td width="50%" valign="top">
            <table border="0" cellspacing="{$theme['borderwidth']}" cellpadding="{$theme['tablespace']}" class="tborder">
                <tr>
                    <td colspan="2" class="thead"><strong>{$lang->users_forum_info}</strong></td>
                </tr>
                <tr>
                    <td class="trow1" style="width: 30%;"><strong>{$lang->joined}</strong></td>
                    <td class="trow1">{$memregdate}</td>
                </tr>
                <tr>
                    <td class="trow2"><strong>{$lang->lastvisit}</strong></td>
                    <td class="trow2">{$memlastvisitdate}</td>
                </tr>
                <tr>
                    <td class="trow1"><strong>{$lang->total_posts}</strong></td>
                    <td class="trow1">{$memprofile['postnum']} ({$lang->ppd_percent_total})<br /><span class="smalltext">(<a href="search.php?action=finduser&amp;uid={$uid}">{$lang->find_posts}</a>)</span></td>
                </tr>
                <tr>
                    <td class="trow2"><strong>{$lang->total_threads}</strong></td>
                    <td class="trow2">{$memprofile['threadnum']} ({$lang->tpd_percent_total})<br /><span class="smalltext">(<a href="search.php?action=finduserthreads&amp;uid={$uid}">{$lang->find_threads}</a>)</span></td>
                </tr>
                <tr>
                    <td class="trow1"><strong>{$lang->timeonline}</strong></td>
                    <td class="trow1">{$timeonline}</td>
                </tr>
                {$referrals}
              {$reputation}
                {$warning_level}
            </table>
            {$contact_details}
        </td>
        <td>&nbsp;&nbsp;</td>
        <td width="50%" valign="top">
            {$profilefields}
            {$signature}
            {$modoptions}
            {$adminoptions}
            <div style="text-align: center">{$buddy_options}{$ignore_options}{$report_options}</div>
        </td>
    </tr>
</table>
{$footer}
</body>
</html>
Odpowiedz
#2
Awatar się wyświetla, tylko pokazuje go w wielkości 0 Wink
A dokładnie nie działa pobranie wielkości awatara {$useravatar['width_height']} w szablonie member_profile_avatar.
Prawdopodobnie przez ten plugin są takie błędy. Na szybko bez wnikania w przyczynę możesz usunąć ten tag z w/w szablonu.
member_profile_avatar
Kod:
<img src="{$useravatar['image']}" alt="" {$useravatar['width_height']} />
Zamień na:
Kod:
<img src="{$useravatar['image']}" alt=""/>
[Obrazek: 5561100905.png][Obrazek: 87877562.png]
Odpowiedz
 !Sprzedanych murzynów! Darni


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Poprawa wyglądu profilu w poście 1.8 darniartek 5 1,613 21-11-2014, 19:19
Ostatni post: Glover
  Problem z wyglądem profilu lolmol100 4 1,963 31-01-2014, 15:11
Ostatni post: lolmol100

Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości